Cei trei membri ai trupei, Cheloo, Freaka şi Ombladon, spun că noile melodii au o ţintă specială, dar şi un mesaj ascuns “printre rînduri” către ascultători. “N-am vrut să transmitem nimic folosindu-ne de fotbal. Este mult prea murdar în România, astfel că am decis să nu ne asociem imaginea cu nici un club, ne place să fim cum vrem, nu să ne dicteze alţii”, spun cei trei membri ai trupei.

parazitii 2010 interviu gsp.ro tot ce e bun tre sa dispara

– Cum v-a venit ideea titlului “Tot ce e bun tre să dispară”?
– Ideea ne-a venit de aproape un an. Singurul parfum care ne plăcea, a dispărut, mîncarea favorită a dispărut şi ea, la fel şi un restaurant. Din toată treaba asta ne-am dat seama că tot ce e bun trebuie să dispară. Nouă ne plac lucrurile simple.

– Care sînt personajele voastre favorite din fotbalul românesc?
– Personajul nostru favorit este Mitică Dragomir pentru că are priapism! Apoi vine Adrian Mutu, tipul vrea să se distreze, este mai golan, oare de unde o lua toate substanţele pe care le foloseşte? De asemenea, ar mai fi Gigi Becali, un băiat care are foarte mulţi bani, dar degeaba.

– Care este ultimul meci de fotbal pe care l-aţi văzut?
– Ultima partidă este finala Ligii Campionilor. Nu prea ne-a plăcut, nu ştim exact de ce ne- am uitat. Oricum, se vede de la mare distanţă diferenţa dintre fotbalul nostru şi al lor. Cu toate acestea, preferăm spectacolul în dauna meciurilor mult prea tacticizate.

– V-aţi asocia vreodată imaginea cu un club de fotbal?
– Nu am face aşa ceva niciodată. Am avut o mulţime de propuneri pe care le-am refuzat din start. În schimb, am face cu plăcere melodii pentru pescuit sportiv, campionate de tăiat lemne, sau handbal feminin.

– Vă vedeţi cîntînd şi peste 20 de ani?
– Nici o şansă! După părerea noastră, Paraziţii vor mai exista cu siguranţă încă vreo maxim 5 ani. Nu poţi ştii ce îţi oferă ziua de mîine, de aceea nu şti exact ce se va întîmpla după aceşti 5 ani.

– Pentru cine cîntă Paraziţii? Care este publicul vostru?
– Noi cîntăm pentru toţi oamenii. Nu avem un target anume, în principiu nu ne interesează să ne asculte copii de 14 ani sau emo kids. Fiecare melodie are mesajul ei, iar îndemnul nostru pentru toţi cei care ne ascultă este să citească printre rînduri. Veţi afla mult mai multe decît ceea ce vă poate transmite iniţial melodia.

– Cheloo, în clipul melodiei “Arde”, porţi acelaşi tricou care a stîrnit controverse din cauza mesajului rasist pe care îl conţine..
– Aşa este, însă nu văd care este problema celor care îl contesta. Este făcut de mine, îmi place foarte mult şi îl voi da jos doar dacă voi fi foarte bine plătit s-o fac. Nu înţeleg de ce trebuie să fiu criticat, poate că eu vreau să devin un designer vestimentar mai bun decît Cătălin Botezatu.

– În melodia “Tot ce e bun tre să dispară” aveţi un mesaj foarte dur faţă de Biserica Română.
– Da, nu ni se pare normal ca Biserica să construiască 5 catedrale pe metru pătrat, din acei bani ar fi putut să construiască nişte case pentru oamenii care au cu adevărat nevoie. Sau cel puţin să construiască adăposturi pentru bătrîni. Nu e normal cum s-a ajuns în ziua de astăzi ca religia să fie batjocorită de nişte oameni care se comportă ca o organizaţie secretă ce se ocupă cu colectarea banilor.

– Cum comentaţi situaţia financiară dificilă în care se află România?
– Poporul nostru îşi merită soarta şi printre ei putem spune că ne numărăm. Ceea ce am ales asta merităm. Cu toate acestea, degeaba ne gîndim să emigrăm, ş-aşa în alte părţi nu avem ce face. Să plecăm degeaba? Aici e toata distracţia!

Cheloo
“Am luat un cuţit murdar pe care l-am înfipt într-un glob pămîntesc, după care i-am dat foc. Aşa s-a născut coperta noastră”

Ombladon
“Mi-e silă de fotbalul românesc. Nici nu pot să-l privesc, e plin de personaje care nu ar avea niciodată ce căuta pe tv”

Freaka
“Noul album lansat împreună cu Gazeta Sporturilor este cel mai bun material muzical lansat de noi pînă în prezent”

sursa: http://www.gsp.ro/gsp-special/media/parazitii-caracterizeaza-dur-fotbalul-din-romania-e-o-mizerie-194035.html (2011)