Echipa Bro News i-a intervievat pe MarkOne1 și Cheloo, membrii al cunoscutului label 20CM Records. Subiectele abordate au legătura cu noua formulă a grupării, materialele care sunt pregătite și cu viziunea MC-ului cu privire la hip-hop-ul românesc.

Bro News: Anul 2011 ne aduce noi membri ai 20CM Records. Care este formula actuală a label-ului?

Cheloo: Formula actuală este Cheloo, Ombladon, Freakadadisk, Bitză şi MarkOne1.

Bro News: Această este formula finală 20CM Records sau vor mai veni membri?

Cheloo: După cum aţi observat în timp, formula s-a mai schimbat. Nu este exclus să se alăture şi alţi membri, dar nu vrem un clan sau un sindicat muzical. Vrem lângă noi oameni care cântă şi au aceeaşi scară de valori, aceeaşi direcţie muzicală, nu păsărici gata să ciugulească faima şi să facă concurenţă trupelor dance.

Bro News: Ce materiale se lucrează în acest moment sub egida label-ului?

Cheloo: Lucrăm în paralel la piese Paraziţii, piese solo Ombladon, Mark, Bitză. Despre FDD nu pot să am decât cuvinte de laudă pentru că lucrează la prima piesă!

Bro News: Vor exista pe albumele care vor ieşi la 20CM Records şi invitaţi din afară grupului?

MarkOne1: Nu ne-am gândit intens să colaborăm şi cu alţii. Momentan suntem destui.

Bro News: V-aţi gândit la un material 20CM Records, unde să fiţi prezenţi toţi cei cinci?

MarkOne1: O să edităm Volumul I când vom avea minim şase piese, dar nu dăm termene că oricum nu le respectăm vreodată şi probabil mulţi ştiu deja asta.

Bro News: Cum s-a ajuns la colaborarea dintre Cheloo şi MarkOne1, ţinând cont că Mark a colaborat în trecut cu Honey, 6ase:6ase?

Cheloo: Nimeni din grupul nostru nu a insistat să-i cunoască vreodată pe cei cu care a lucrat Mark. Cât despre cum s-a ajuns, “a căzut un cântecel din cer şi l-am sfâşiat împreună”.

Bro News: Existau zvonuri cum că relaţiile dintre voi şi Bitză ar fi tensionate. Dacă ţinem cont de colaborarea din prezent, înţelegem că acestea au fost false?

Cheloo: Amănuntele nu mai sunt importante şi poveştile care au circulat au avut o parte de adevăr, dar lumea vorbeşte mult presupune din ce aude şi amplifică doar ce e rău. Important este că Bitză a revenit şi atât.

Bro News: Videoclipul “We don’t care” a stârnit controveste. Sunteţi mulţumiţi de feedback-ul primit?

MarkOne1: Tu crezi că noi suntem pasionaţi de feedback? Ce controverse? Noi suntem genul de băieţi care jucăm iarna fotbal cu pisici moarte.

Bro News: Dacă va mai beneficia vreo piesă de pe albumul “Celcareurăşte” de videoclip, ne puteţi da detalii despre acesta?

Cheloo: Am vrut să fac mai multe clipuri pentru piesele de pe album, dar m-am răzgândit. E de ajuns atât timp cât televiziunile nu s-au înghesuit să difuzeze, iar eu nu-mi remixez muzica pentru TV şi cluburi. O puteţi savura exact aşa cum e pe CD, acasă, în maşină sau pe net.

Bro News: Pe albumul “Slalom printre cretini” i-am putut asculta pe Raekwon, Killa Kella şi nu numai. Aveţi în plan noi colaborări cu artişti străini?

Cheloo: Cu siguranţă veţi mai avea parte de feat-uri cu artişti străini pe albumule noastre. O să-i recompensăm cu click-uri şi view-urile de pe YouTube.

Bro News: MarkOne1, ai fost prezent în hip-hop-ul românesc şi la începutul anilor 2000 şi acum. Care este diferenţa dintre acel moment şi prezent?

MarkOne1: Muzica este cu totul alta şi aici şi în State. Ce părea comercial în 2000 acum ar putea fi considerat underground. Noi toţi suntem de aceeaşi părere. Ăsta este motivul pentru care m-am alăturat 20CM. Sperăm ca lumea se va trezi într-un final din somn.

Bro News: Promovarea Paraziţii, MarkOne1 şi Bitză se va desfăşura exclusiv pe internet? Întreb deoarece ultimele videoclipuri au fost lansate pe internet.

MarkOne1: Ultimele clipuri sunt difuzate, dar nu în heavy rotation şi că de obicei noaptea.

Bro News:Sau” trebuia să iasă drept piesă Paraziţii. Există şi alte piese ale trupei înregistrate până în acest moment?

Cheloo: Sunt câteva piese, dar nu sunt finalizate. Nu vă grăbiţi.

Bro News: Care este, după părerea voastră, starea hip-hop-ului românesc în 2011?

MarkOne1 și Cheloo: Exact ca şi starea muzicii rock. Toată lumea o vrea în cur, repede, cu lubrifiant, să nu pută, să facă mulţi bani şi să stea cu faţa curată. Tot trupele care cântă de-o viaţă au rămas unde trebuie.

Bro News: Ce mesaj aveţi pentru cititorii Bro News?

MarkOne1: N-am găsit nici un mesaj interesant… Salut!

sursa: http://bronews.com/hip-hop/markone1-vorbeste-despre-20cm-records-materiale-noi-si-nu-numai-interviu/ (Sep 2011)