„Mari români” este titlul unei emisiuni produse în anul 2006 de Televiziunea Română sub forma unei campanii publice de identificare a celor mai mari români din toate timpurile. Inspirându-se din versiunea britanică a emisiunii 100 Greatest Britons, TVR a întocmit topul 100 al celor mai mari români, pe baza votului exprimat de telespectatorii români care au dorit să-și exprime preferințele prin internet, sms sau telefon. În acest Top 100 sunt cuprinse atât persoane reale, cât și personaje imaginare (Bulă), care reflectă modul în care publicul a perceput acest sondaj.

În data de 21 octombrie 2006 TVR a anunțat numele celui mai mare român ales de cei care au votat, și anume Ștefan cel Mare.

Din lipsa unor criterii coerente de clasificare și prin faptul că alegerea s-a bizuit exclusiv pe bunul plac al telespectatorilor care au participat la vot, s-a ajuns la o listă problematică, disputabilă, care a demarat sute de reacții și luări de poziție, care au crescut și mai mult succesul mediatic al respectivei emisiuni.

E o ţară în care nimic nu e ceea ce pare
Te provoc să recunoşti adevărata valoare
E vorba de putere advertising şi manipulare
Faptele, nu vorbele te fac să fii mare

Surse:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mari_rom%C3%A2ni
http://www.versuri.ro/versuri/kfhmk_parazitii+mari+romani.html