Eu, Pyuric şi Bimus ne-am întâlnit azi pentru un interviu cu cea mai mare parte din trupa PARAZIŢII (Freaka şi Ombladon) la cafeneaua Pascucci din Dorobanţi (Cheloo a lipsit din motive personale).

Oamenii sunt cum speram şi mă aşteptam să fie, extrem de deschişi şi mereu puşi pe caterincă laughing. Am vorbit cu ei despre lansarea albumului de remixuri împreună cu Gazeta Sporturilor (marţi, 6 octombrie), despre planurile lor de viitor în muzică, despre promovare online şi multe altele. Au fost “bombardaţi” cu întrebări venite şi de la mine şi de la colega mea Pyuric tongue. Vă invităm să citiţi interviul cu ei:

* Despre lansarea albumului de remixuri cu GSP:

“Am ales GSP pentru că au fost singurii care s-au băgat în treaba asta. Înainte o mai făceau şi revistele de specialitate, însă au renunţat. E bine că GSP face chestia asta, practic se unesc două branduri. Gazeta Sporturilor e un ziar citit în majoritate de bărbaţi, muzica noastră e apreciată mai mult de bărbaţi decât de femei, deci e ok”.

A nu se confunda cu un album nou chestia asta, noi il considerăm un single care prefatează viitorul album Paraziţii care o să apară în iarnă. Spunem asta pentru că deja am auzit / citit nişte discuţii pe Internet, lumea este dezamăgită un pic. Vrem să spunem că nu ne oprim aici, nu facem lansarea cu Gsp şi nu mai scoatem nimic! În iarnă, în 5, 6 luni vom scoate un album nou, care nu ştim cum o să se numească încă. CD-ul care va fi disponibil cu Gazeta va conţine piesa nouă (“Drumuri Fictive”, piesa “Mix bun” pe care lumea o ştie de pe internet şi câteva remixuri de pe ultimul album (“Slalom printre cretini”.

Şi când au scos cei de la B.U.G. Mafia cu GSP-ul mulţi au zis că e o asociere cam dubioasă. Nouă nu ni se pare deloc dubioasă şi mulţi au înţeles treaba asta greşit. Gazeta e un ziar bun, de sport, nu e curvăsăraie, nu e un ziar de liceu happy.”

* Despre “Drumuri Fictive”:

“Piesa nu va beneficia de un videoclip, nu e reprezentabilă pentru album. Este aleasă la întâmplare, nu este cea mai bună piesă din cele lucrate până acum. E ceva nou, dar cum am mai spus, e un single care prefatează viitorul album.”

* Despre videoclipul piesei “De ziua ta”:

Clipul a fost creat special pentru Internet. Am ales să facem aşa pentru că ultimele 3, 4 videoclipuri gândite pentru tv au stat pe tv foarte puţin. Şi atunci de ce să ne autocenzurăm ca să apară pe tv, şi de fapt să nu apară pe tv, sau să stea foarte puţin? Pe internet momentan lumea e receptivă şi am fost bine percepuţi.”

* Despre online:

“Nu suntem atât de ahtiaţi după internet. Urmărim ce se scrie despre noi, dar nu ne place să plecăm urechea la tot spun toţi copiii.”

Ombladon: “Curiozitatea m-a împins să fac treaba asta şi de aceea am intrat să văd ce se mai scrie.”

Despre forumul care exista înainte pe 20 CM Records: “nu mai există forumul de câţiva ani buni, intrau o grămadă de copii şi nu aveam răbdare cu ei”.

“Nu suntem nişte fani ai internetului, însă promovarea online devine din ce în ce mai importantă”

* Despre viitorul album şi lansarea lui:

“Nu ştim exact ce va fi până în iarna când sperăm să îl lansăm, dar cu siguranţă nu va fi lansat exclusiv online. Cu siguranţă va fi pe CD, sau în cel mai rău caz va fi şi pe CD”

* Despre hip hop-ul românesc, promovarea lui şi despre “reinventarea” lui Puya:

“Nu putem să vorbim urât de Puya, e adevărat că s-a cam îndepărtat de ceea ce noi considerăm hip-hop, dar e alegerea lui, e treaba lui, ne cunoaştem, îi urăm succes, salutări, multă sănătate. Noi nu putem să facem aşa ceva chiar dacă am încerca.”

“Albumul lui Maximilian ne-a plăcut mult, Guess Who e prea light pentru noi, dar e ok şi el, piesa “Tu” chiar ne-a plăcut. Bravo lui!”

* Despre hip hop-ul şi muzica de afară.

“Nu prea se mai face hiphop nici afară, toţi sunt pe auto-tune. Dacă însă cauţi la “cutia cu maimuţe” găseşti piese care încă pot fi considerate hip-hop bun.”

* Despre concertul Madonnei în România:

“Ni s-a parut nasol, dezamăgitor. Nu credeam că Madonna e vreo voce specială, însă ştie să facă show, dar la noi în ţară NU a făcut show.”

* Despre trendul nou clubbing/ house/ dance care se promovează pe radio:

“Probabil ca au intrat şi pe piaţa noastră mult mai multe pastile decât de obicei şi puştanii ajung mult mai uşor la ele. Astfel tind să asculte muzica mai ritmată, fără mesaj. Dacă eşti pilaf oricum nu mai înţelegi mesajul. Te bâţâi un pic, după care te duci dimineaţa la 7 la manele, seara la house şi tot aşa.

* Un mesaj pentru fani…

“Care fani? Noi nu avem fani! Dacă eram o trupă de house, puteam să spunem că avem fani. Dar în cazul nostru noi avem ascultători. Mesajul e unul simplu: să asculte muzică bună, sănătate maximă! Aşteptaţi viitorul album, care probabil va beneficia şi de vreo 2, 3 videoclipuri, însă nu ştim nimic până nu va fi gata albumul”

Sursa: http://www.monden.info/muzica/interviuri/exclusiv-interviu-parazitii-2/ (Oct 2009)