Frakadadisk, pe numele său real Petre Urda, a făcut parte din formaţia Moromeţii înainte de cânta cu Paraziţii, a lucrat în domeniul auto şi a fost pasionat încă de mic de tranzistoare.

interviu fdd parazitii freakadadisk freaka

Libertatea.ro: Cum ai ajuns din domeniul auto, unde ai lucrat înainte, în muzică?
FDD: M-am angajat în 1997, pe când eram DJ la Moromeţii şi luasem contact cu muzica pe atunci în stadiu de hobby. În 1999 m-am decis să îmbin utilul cu plăcutul, am renunţat la muncă şi m-am apucat de DJ-ială…

Libertatea.ro: Mai ţii minte cum ai sărbătorit în 1999 trecerea de la trupa Morometzii la Paraziţii?
FDD: Am fost la primul meu concert cu Cheloo şi Ombladon, de la care am ieşit cu maşina poliţiei.

Libertatea.ro: Care erau pasiunile tale din liceu?
FDD: Nu am fost un nebun în liceu. Eram chiar un tip liniştit căruia îi plăceau tranzistorii şi muzica.

Libertatea.ro: Acum ceva timp ai spus că lucrezi la un album solo, aşa cum au lansat şi colegii tăi de trupă. Mai lucrezi la acest proiect?
FDD: Nu, nu mai lucrez la albumul meu, m-am lăsat păgubaş. Am dat instrumentalele-n stânga şi-n dreapta şi nu mi-a plăcut ce a ieşit.

Libertatea.ro: Care este diferenţa între un platan din anii ’90 şi un mixer de ultimă tehnologie, din punctul de vedere al unui profesionist?
FDD: Înainte li se spunea pick-up-uri şi erau exclusiv de ascultat muzică, acum se numesc platane şi sunt intrumente muzicale, pe care se poate asculta şi muzică.

Libertatea.ro: Cum a decurs cea mai groaznică beţie din viaţa ta?
FDD: Sincer, nu mai ştiu.

Libertatea.ro: Care este maşina ta preferată?
FDD: Cel mai mult îmi place Honda Civic.

Libertatea.ro: Situaţie: Eşti în maşină şi te opreşte un poliţist. Nu ai bani la tine, dar nici actele. Ce faci ca să scapi cât mai “ieftin”?
FDD: Cred că i-aş zâmbi ca să-l dezorientez…

Libertatea.ro: Bonus: Când scoţi un album disco?
FDD: Nu ştiu, să vorbesc cu Marius Moga.

Sursa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/fdd-am-renuntat-la-ideea-de-a-scoate-un-album-solo-275443.html (iun 2011)